Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

„A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez”

Van az a pillanat, amikor azt hiszed, minden rendben van, amikor úgy gondolod, hogy most életed egy nyugodt szakaszát éled. Hogy most minden apró momentumnak ura vagy és kezelni tudod azokat a felmerülő gondokat, amelyek csupán csak apróságok. Ennek kimondottan örülsz. Észreveszed a jót, és mivel végre sínen van minden, minden amiért eddig harcoltál, minden… Tovább »

A legnagyobb vereség a világon

„A legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat.” De vajon mi a rossz? Honnan tudjuk, hogy amiben élünk, és amit érzünk az rossz? Amikor sírunk? Amikor már boldogtalanok vagyunk? Amikor feszt vergődünk a kalitkánkban? Amikor reménytelennek érezzük a mindennapokat? Vagy amikor magányosak vagyunk? Amikor látjuk, hogy valami egyáltalán nem tendál a pozitív változás felé? Ilyenkor… Tovább »

Te igenis ott vagy, az első sorban!

Te egy igazi nő vagy. Egy vérbeli, ízig-vérig vadító, szexi és értékes nő. Aki mást mond, vagy mást próbál elhitetni veled, az csakis rosszat akar neked. Ugyanis vannak olyan emberek, akik gyengék mind jellemre, mind kitartásban, nekik olyan nőre van szükségük általában, akik folyton a segítségükre szorul. Mert ők ettől érzik magukat erősebbnek. Akik mellett fitogtathatják… Tovább »

Örök dilemma

Továbblépnél? Menj, indulj el! És ne azt kérdezgesd folyton magadtól, hogy „mi van ha?”. Mi van ha, most másképp lesz? Mi van ha, most összejön? Mi van ha, most van itt az ideje? Mi van, ha az egész éltünket ez határozza meg, észre sem vesszük, és egyáltalán nem tudunk továbblépni. Van, ahol már dolgunk elvégeztetett,… Tovább »

„Mindenki a saját sorsának kovácsa”

Avagy „Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!” Sokat hallottam ezt gyerekkoromban és szeretem mindkét mondást. Valóságtartalommal bír. És nap, mint nap szembesülök igazával. Sokszor nem értem az embereket, miért hasonlítják magukat a másikhoz. Folyton a rivalizálás, akár olyan dolgokon is, amelyek megváltoztathatatlanok. Két különböző úton lévő ember nem mérheti magát ugyanazzal a mércével. Mindenki saját… Tovább »

Meddig boldogít a pénz?

Hogyan változtat meg valakit a pénz és a hatalom. Hogyan repül valakivel messzire a „varázsszőnyeg” a nagy emberek világában, amikor a kicsit már nem becsüljük, a régieket nem ismerjük. Feledésbe merült igaz életünk elfelejtjük. Elég az udvarias vicsorgás igaz barátok mosolya helyett?! Elég a csillogás és villogás a meghittség helyett?! A munka, szórakozás helyett? A… Tovább »

Megállapítás – avagy így értéktelen a „légbuborékod”

Kutyából nem lesz szalonna. Avagy azt hinné az ember, hogy aki már megégette magát az élet valamely területén, illetve a sors kiszabott rá egy óriási büntetést, akkor az egy stoptáblával bír, és onnantól kezdve átgondolja a továbbiakat. Átgondolja, mit is és hogyan is akar a jövőben az élettől. Rájön, hogy amit tett az valamely módon… Tovább »

Szépség vagy Szörnyeteg?!

Ki ne ismerné a híres Disney mesét, A Szépség és a Szörnyeteg címmel. A mese, mely már gyerekkorunkban megtanít arra, hogy a külsőségek, nem minden téren valós okok az ítélkezésre és a véleménynyilvánításra. Sokszor a mindennapokban elfelejtjük, hogy a mese a külsőségekre hívja fel a figyelmet, hogy az nem minden, mert az igazi a belső… Tovább »

Későn jött gondolat

Mikor már nem kell, hogy becézz, mikor már nem kell, hogy szeress, akkor jössz majd rá igazán mit veszítettél. Addig, amíg birtokodban van, nem tudod megbecsülni törődését, nem tudod méltányolni jelenlétét, nem tudod, mekkora kincset rejt személyisége, aki a tiédet imádja. Elfogadja feltételek nélkül, ahogy van. Mert ritka az ilyen. Ritka, hogy valaki így vakon… Tovább »

Utolsó szó jogán

Sivár falak közt fekve bámulod a plafont. És tudod, hogy ez a nap más, mint a többi. Lehet, teljes egészében megváltoztatja eddigi életedet. A jövőn töprengsz, a múlttal beárnyékolva a jelent és csak egyetlen egy kérdés jár a fejedben, mi lesz ezután? Pillanatokon belül érzed, minden más lesz, részese vagy a változás beálltának, és nem… Tovább »

„Pezsgés”

Nincs olyan kezdet, amelyre ne lenne hatással az újdonság varázsa, ez a perzselő érzés az, ami motivációt ad arra, hogy el hidd, igazi nő vagy, ízig-vérig nő. Erős. Bármit meg tudsz tenni, amitől felemelkedően érzed magad, többet gondolsz kinézetedről, önbizalmat ad, és általa a világnak magabiztosságot sugallsz. Igen, magabiztosságod ebből fakad, ebből a rejtett erőből,… Tovább »

Múló arcképünk

Kipp kopp csöppen, esik, Fodrozódik a vízben. Homályos arckép látszik a fényben, Csöndben felé hajol, tűnődik, Tovatűnő fiatalsága már nem tündöklik. Elveszik, elszalad, elmúlik, Észre sem vetted, tükörképed valódi arca megszűnik, Számodra is már ismeretlenné változik. Felnézel az égre, az eső tovább esik, Kipp kopp csöppen, hullik arcodon, Végig egy könnycsepp. Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek… Tovább »

Ki tudja hová tartunk, ki tudja honnan jöttünk, saját utunk csak mi magunk ismerhetjük

Reményt vesztett álmaink után futva szétrobbanó izgalommal szállunk vonatra. Minden sejtünkben érezzük, érkezésünk más lesz, mint eddigi életünk.  A vonat hatalmasat szisszen hanyatt dőlve merengünk a mezőkben gyönyörködve álmainkat keressük. Mikor végre megérkezünk ott vár ránk a csoda maga. Szaladunk, rohanunk, hogy mindent lássunk, bele sem gondolunk, hogy utunk ugyanaz marad, hiába járunk máshol. A… Tovább »

Ne add fel!

Mindig van egy pillanat az életünkben, amikor rájövünk, valaki, aki csak minimális érzelmekkel van felénk, számunkra sokkal többet jelent. Amikor elveszíteni látjuk azt a keveset is belőle, akkor kezdünk csak igazán ragaszkodni hozzá. Ez szerelmi életünk legfájdalmasabb pillanata, ráébredni, hogy eddig ott volt és most már nincs, hogy eddig a miénk volt, és most már… Tovább »

Rohanunk…

Rohanunk a vesztünkbe, hiába hát minden, elmúlnak a percek, elmúlik az élet, s mi örökre sietünk. Mert várni nem lehet, remény nélkül élni már nem lehet. Minden nap csak felkelünk, igyekszünk, hogy aztán megint csak fekve lehessünk. Keressük a lényeget, de az már ott áll, figyelmünk mostohán hagy minket magunkra, észre vétlenül tovább haladunk, pedig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!