Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

Egy lány naplójából: A szerelem vak

Mindig elhiszem, és mindig remélek. Meglátlak és mindent elfelejtek. Boldogság önti el szívemet. Elfelejtem a kételyeket, elillan a kétség, már nem tudom mi volt a gond, mely könnyeket csalt oly sokszor a szemembe. Arcom derűs, szemem csillog, a szám mosolyra görbül, elönt a forróság és az agyam csak üres. Hallom, ahogy dobog a szívem. Mélyeket,… Tovább »

Melyik a nehezebb, egy tonna arany vagy egy tonna meggondolatlanul kimondott szó?

Erre a kérdésre jelen esetben nem az az egyszerű válasz a helyes, hogy egyforma nehezek, mivel mindkettő egy tonna. Matematikailag lehet egyenértékű. De gondoljunk csak bele melyik az, amelyiket nehezebb cipelni? Amelyiktől szívesen megszabadulnánk? Amelyik úgy tarolhat életünkben, hogy mindent tönkre tesz? Nem aranyköpésekről van itt szó. Oh nem, messzemenően nem. Hanem arról a meggondolatlanul… Tovább »

(NE) Legyünk barátok!

Nem tudok egyelőre nem haragudni rád, idővel biztos másképp lesz, de most ez van! Azt mondod legyünk barátok? Azt mondod, őt választod, őt szereted, de mi legyünk barátok? Hogyan? Hogyan, mikor már annyi fájdalmat okoztál?! Barát számomra az, akire lehet számítani, aki a javamat akarja, aki meghallgat, ha bármi gondom támad, aki segít a bajban…. Tovább »

Lelki terrorista: 7 jel, hogyan mérgezi meg az életed

Itt egy lista azokról a tulajdonságokról, jelekről, amelyek határozottan azt bizonyítják, hogy lelki terror alatt élsz: 1. Szeretne kisajátítani annyira, hogy ne legyenek olyan barátaid, akikre számíthatsz. Ne legyen olyan ember, akinek adnál a véleményére. Nehogy véletlenül felnyissa valaki a szemed, és elmondja, hogy a meg nem becsülése és lelki zsarolásai NEM normálisak. 2. Mindenről… Tovább »

Így kezdhetsz új életet

Van úgy, mikor kis világunkban vihar keletkezik és a villámok szanaszét verik az életünket. Persze csak képletesen. Semmi sem jó, sehol nem jó, és egyre több embert marunk el magunk mellől. Depressziósan és érdektelenül ülünk a négy fal között és őket hibáztatva saját kudarcainkért, vágyunk egy jobb világra. Másik helyen, másik kontinensen, másik környezetben. Hosszú… Tovább »

Múltad egy darabja

Egyetlen egyszer sem hibáztál. Egy kapcsolat mindig két emberen múlik. Ne hagyd, hogy az önbecsülésed mástól függjön. Szeresd magad! Nyitnod kell az új felé, és ha eljön az ideje, egy sokkal nagyobb ajándékkal jutalmaz az élet. Talán egyszer hibáztál, amikor őt magad elé helyezted. Amikor nem vetted észre, hogy az emlékek hajhászása átvette az uralmat…. Tovább »

Titkok

Titkok, melyek életünk megkeserítői. Minden embernek van egy titka. És addig jó, amíg csak egy van. Legőszintébb emberek is hordoznak magukban valamit, amire nem is gondolnánk. Van valami, amiről senkinek nem beszélnek. Vagy azért hallgatnak mélyen, mert félnek, vagy azért mert tudják, hogy nem találnának megértésre, vagy azért mert nem akarnak csalódást okozni valamelyik szerettüknek…. Tovább »

Későn jött gondolat

Mikor már nem kell, hogy becézz, mikor már nem kell, hogy szeress, akkor jössz majd rá igazán mit veszítettél. Addig, amíg birtokodban van, nem tudod megbecsülni törődését, nem tudod méltányolni jelenlétét, nem tudod, mekkora kincset rejt személyisége, aki a tiédet imádja. Elfogadja feltételek nélkül, ahogy van. Mert ritka az ilyen. Ritka, hogy valaki így vakon… Tovább »

Húzz magadhoz, kérlek!

Magához húz mikor kétségbeesett vagy. Milyen is az ember, elfelejti mennyire küzdött mindezért, mennyire sok időbe telt, mire eljutott idáig. Mennyi munka, erőfeszítés, könnycsepp és érzelem van benne. Elszomorodsz, lesütöd a fejed és ahelyett, hogy magadra hagyna, karodért nyúl és maga mellé húz. Átölel. Ilyet nem csinál mindig, eljön az idő, amikor már egyáltalán nem… Tovább »

Múló arcképünk

Kipp kopp csöppen, esik, Fodrozódik a vízben. Homályos arckép látszik a fényben, Csöndben felé hajol, tűnődik, Tovatűnő fiatalsága már nem tündöklik. Elveszik, elszalad, elmúlik, Észre sem vetted, tükörképed valódi arca megszűnik, Számodra is már ismeretlenné változik. Felnézel az égre, az eső tovább esik, Kipp kopp csöppen, hullik arcodon, Végig egy könnycsepp. Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek… Tovább »

Minden álmodozás…

Minden álmodozás egyszer ébredéssel ér véget. Minden, amit öröknek hiszel és sokáig tartónak, véget ér. Minden, ami addig boldogságot jelentett számodra, darabjaira esik szét. A világban széthulló elemekből nagyon nehéz újra megtalálni azokat az apró darabkákat, amik a törés során olyan mikrométernyire törtek, hogy észre vegyük őket, és mi nem csinálunk semmi mást, csak is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!