Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

Bábeli zűrzavar egy kapcsolatban

Avagy szeress az én nyelvemen!   Mert mi van akkor, ha egy pár tökéletes kémiával van együtt, mégis gyakran hiba csúszik a rendszerbe. És félreértések hada lép elő és konfliktusok egész garmadát kell legyőzniük, amikor is elkezdenek kommunikálni – mert tudjuk ugye, hogy az milyen fontos (innen) és rájönnek, hogy teljesen egy nézőponton vannak, mindketten… Tovább »

Vedd észre, minden kívánságod teljesül!

„Azt beszélik vonatsíneket építettek az Alpokon keresztül Bécs és Velence közt jóval azelőtt, hogy létezett volna az út megtételére alkalmas vonat. Megépítették, mert hitték, a vonat eljön egyszer.” Ilyen erővel kell nekünk is hinnünk a vágyaink teljesülésében. Gyakran azt mondjuk: „nekünk semmi nem jön össze” meg azt, hogy „sosem kapom meg azt, amire vágyom” és… Tovább »

A lány, aki mindent akart

„A lány, aki mindent akart. De semmit sem fogott.” Igen ez a mondás így folytatódik. De mi van akkor, ha annyira akarta, hogy a befejezés inkább a mindent vitt?! Ugyanis céljait nézve továbbra sem éri be kevesebbel. Mindent akar, minden kell neki. Na, nem abban az örök elégedetlen sznob stílusban. Hanem abban a legjobb és… Tovább »

Hogyan kerül a szánalom érzése egy barátságba?

Szánalom. Nagyon utálatos érzés, de van amikor valakit csak ez menthet meg a negatív ítélettől. Amikor muszáj ezt éreznünk a másik iránt, hogy meg tudjunk neki bocsájtani. Hogy viselkedése magyarázatra találjon, és azt alázattal tudjuk kezelni. Perfekcionisták, maximalisták, irigyek és pusztán önbizalomhiányosok ők. Főleg az utóbbi. Irigység, harag, érdektelenség, ami a másik emberből árad feléd,… Tovább »

Elmúlik – „engedem hadd menjen”

Minden elmúlik. Boldogság, bánat, öröm, düh, fájdalom, pillanat. Minden. Csak mi ragaszkodunk még a rosszhoz is oly görcsösen, félve a változástól. De, hiába mert akkor csak nehezebben tud távozni az életünkből. Mikor elérkezett az ideje, hogy menni kell, mégsem engedjük, nem lesz értelme a maradásának sem! Mindig van úgy, hogy egy életszakaszunk végéhez érünk, mégis… Tovább »

Honnan tudhatod?

Hogy mit? Azt a bizonyos tényt, amelyet visszaigazolásával adhat, azt, amit annyira várnál. Amit kizárólagosan csak tőle várnál. Hogy mit? Hogy szeret, hogy gondol rád, hogy hiányzol neki, mikor nem vagy mellette eszébe jutsz, hogy fontos vagy neki, hogy ott vagy, nem csak az ágyában, hanem a szívében a lelkében, a gondolataiban nap, mint nap…. Tovább »

A legnagyobb vereség a világon

„A legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat.” De vajon mi a rossz? Honnan tudjuk, hogy amiben élünk, és amit érzünk az rossz? Amikor sírunk? Amikor már boldogtalanok vagyunk? Amikor feszt vergődünk a kalitkánkban? Amikor reménytelennek érezzük a mindennapokat? Vagy amikor magányosak vagyunk? Amikor látjuk, hogy valami egyáltalán nem tendál a pozitív változás felé? Ilyenkor… Tovább »

Te igenis ott vagy, az első sorban!

Te egy igazi nő vagy. Egy vérbeli, ízig-vérig vadító, szexi és értékes nő. Aki mást mond, vagy mást próbál elhitetni veled, az csakis rosszat akar neked. Ugyanis vannak olyan emberek, akik gyengék mind jellemre, mind kitartásban, nekik olyan nőre van szükségük általában, akik folyton a segítségükre szorul. Mert ők ettől érzik magukat erősebbnek. Akik mellett fitogtathatják… Tovább »

Örök dilemma

Továbblépnél? Menj, indulj el! És ne azt kérdezgesd folyton magadtól, hogy „mi van ha?”. Mi van ha, most másképp lesz? Mi van ha, most összejön? Mi van ha, most van itt az ideje? Mi van, ha az egész éltünket ez határozza meg, észre sem vesszük, és egyáltalán nem tudunk továbblépni. Van, ahol már dolgunk elvégeztetett,… Tovább »

Egy igazi férfi

Egy igazi férfi… … sosem tiszteletlen a nők felé. … nem érzi magát feljebbvalónak egy nőnél. … nem megy be előtted az ajtón. … nem száll fel előtted a buszon. … nem ül le a buszon, amikor nők állnak körülötte. … nem iszik mértéktelenül, eszméletlenre magát. … legyőzi a szenvedély betegségeit. … sosem fordítja el… Tovább »

3 szabály, hogy mindennap jól érezd magad!

„Ne rohanj, és ne emészd magad, csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (W. Hagen) (Kép forrása: pixabay.com) Te megállsz, és érzed a virágok illatát? Látod magad körül a szépet? Pozitívak a gondolataid? Boldog vagy? Minden nap érzel boldogságot? Ha nem akkor „állj meg és érezd a virágok illatát!” Bármelyik… Tovább »

(NE) Legyünk barátok!

Nem tudok egyelőre nem haragudni rád, idővel biztos másképp lesz, de most ez van! Azt mondod legyünk barátok? Azt mondod, őt választod, őt szereted, de mi legyünk barátok? Hogyan? Hogyan, mikor már annyi fájdalmat okoztál?! Barát számomra az, akire lehet számítani, aki a javamat akarja, aki meghallgat, ha bármi gondom támad, aki segít a bajban…. Tovább »

„Mindenki a saját sorsának kovácsa”

Avagy „Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!” Sokat hallottam ezt gyerekkoromban és szeretem mindkét mondást. Valóságtartalommal bír. És nap, mint nap szembesülök igazával. Sokszor nem értem az embereket, miért hasonlítják magukat a másikhoz. Folyton a rivalizálás, akár olyan dolgokon is, amelyek megváltoztathatatlanok. Két különböző úton lévő ember nem mérheti magát ugyanazzal a mércével. Mindenki saját… Tovább »

Meddig boldogít a pénz?

Hogyan változtat meg valakit a pénz és a hatalom. Hogyan repül valakivel messzire a „varázsszőnyeg” a nagy emberek világában, amikor a kicsit már nem becsüljük, a régieket nem ismerjük. Feledésbe merült igaz életünk elfelejtjük. Elég az udvarias vicsorgás igaz barátok mosolya helyett?! Elég a csillogás és villogás a meghittség helyett?! A munka, szórakozás helyett? A… Tovább »

Hálanapló, mint olyan a Vénuszról

Hálanapló… Személy szerint sosem írtam még ilyet. De talán itt lenne az ideje elkezdeni mindenkinek. Sokat gondolkoztam milyen téma van manapság, amelyet szívesen kiveséznék, eltűnődtem ilyen üresek lennének a gondolataim?! Vagy egyszerűen most csak nyugalom van és nincs olyan, ami érdekes lenne, ami rengeteg kérdést vetne fel. Van ez így máskor is, máshol is. Ilyenkor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!