Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

Hazudj még nekem!

Amikor oszladozni kezdenek a vihar felhők és rájössz, hogy ez most más mint a többi, ez a vihar elsöpört mindent, mindent ami benned volt és mindent ami ő benne volt. Rájössz, hogy mennyire üres ott legbelül, várod, hogy elmúljon, pedig nem fog magától megszűnni. Tétován andalogsz, céltalanul bolyongsz, nem találod a helyed és azt akarod… Tovább »

Egy lány naplójából: A szerelem vak

Mindig elhiszem, és mindig remélek. Meglátlak és mindent elfelejtek. Boldogság önti el szívemet. Elfelejtem a kételyeket, elillan a kétség, már nem tudom mi volt a gond, mely könnyeket csalt oly sokszor a szemembe. Arcom derűs, szemem csillog, a szám mosolyra görbül, elönt a forróság és az agyam csak üres. Hallom, ahogy dobog a szívem. Mélyeket,… Tovább »

Vedd észre, minden kívánságod teljesül!

„Azt beszélik vonatsíneket építettek az Alpokon keresztül Bécs és Velence közt jóval azelőtt, hogy létezett volna az út megtételére alkalmas vonat. Megépítették, mert hitték, a vonat eljön egyszer.” Ilyen erővel kell nekünk is hinnünk a vágyaink teljesülésében. Gyakran azt mondjuk: „nekünk semmi nem jön össze” meg azt, hogy „sosem kapom meg azt, amire vágyom” és… Tovább »

Mindig van más választásod!

Az emberrel élete során egyaránt rengeteg jó és rossz dolog történik és számtalan emlékezetes pillanat marad belőle. És amit az évek hosszú sora megtanít nekünk az az, hogy mindig van választása az embernek! Mert maga dönti el, merre induljon, mi legyen a sorsa, mit akar, és mit szeretne elérni. Azt is, hogyan és milyen eszközzel,… Tovább »

Illúzió

„De köt a múltad, a görcsöd, a vágyad, egy illúzió kép egy hazugság a várad.” Illúzió. Egy hirtelen valósággá vált álom, amelyről tudjuk, hogy nem tart sokáig, mégis reménykedünk benne. Olyan kapcsolat az életünkben, amely már az elejétől fogva kudarcra van ítélve, mégis levegőként van rá szükségünk.  Valami, ami a sok gyötrelem ellenére örömet is… Tovább »

Elmúlik – „engedem hadd menjen”

Minden elmúlik. Boldogság, bánat, öröm, düh, fájdalom, pillanat. Minden. Csak mi ragaszkodunk még a rosszhoz is oly görcsösen, félve a változástól. De, hiába mert akkor csak nehezebben tud távozni az életünkből. Mikor elérkezett az ideje, hogy menni kell, mégsem engedjük, nem lesz értelme a maradásának sem! Mindig van úgy, hogy egy életszakaszunk végéhez érünk, mégis… Tovább »

Honnan tudhatod?

Hogy mit? Azt a bizonyos tényt, amelyet visszaigazolásával adhat, azt, amit annyira várnál. Amit kizárólagosan csak tőle várnál. Hogy mit? Hogy szeret, hogy gondol rád, hogy hiányzol neki, mikor nem vagy mellette eszébe jutsz, hogy fontos vagy neki, hogy ott vagy, nem csak az ágyában, hanem a szívében a lelkében, a gondolataiban nap, mint nap…. Tovább »

Levél a Szívemnek

Nem, most nem Rád gondoltam! Levél az igazi szívemnek, neki, akinek már most magyarázattal tartozom, a rengeteg törésért, repedésért, amiért én is felelős vagyok. Magyarázattal tartozom mind a múlt, mind a jövőbeli hibáim elkövetéséért. Mert hiába a tapasztalat, hiába az észérvek, megint bele fogok csúszni ugyanabba a hibába, megint hagyom magam „elvinni”, megint kiteszem a… Tovább »

Te igenis ott vagy, az első sorban!

Te egy igazi nő vagy. Egy vérbeli, ízig-vérig vadító, szexi és értékes nő. Aki mást mond, vagy mást próbál elhitetni veled, az csakis rosszat akar neked. Ugyanis vannak olyan emberek, akik gyengék mind jellemre, mind kitartásban, nekik olyan nőre van szükségük általában, akik folyton a segítségükre szorul. Mert ők ettől érzik magukat erősebbnek. Akik mellett fitogtathatják… Tovább »

Örök dilemma

Továbblépnél? Menj, indulj el! És ne azt kérdezgesd folyton magadtól, hogy „mi van ha?”. Mi van ha, most másképp lesz? Mi van ha, most összejön? Mi van ha, most van itt az ideje? Mi van, ha az egész éltünket ez határozza meg, észre sem vesszük, és egyáltalán nem tudunk továbblépni. Van, ahol már dolgunk elvégeztetett,… Tovább »

Egy igazi férfi

Egy igazi férfi… … sosem tiszteletlen a nők felé. … nem érzi magát feljebbvalónak egy nőnél. … nem megy be előtted az ajtón. … nem száll fel előtted a buszon. … nem ül le a buszon, amikor nők állnak körülötte. … nem iszik mértéktelenül, eszméletlenre magát. … legyőzi a szenvedély betegségeit. … sosem fordítja el… Tovább »

Texas Holdem, tét: a szíved

Egy szenvedélyes kapcsolatban, ahol a férfi igazán férfi, és a nő ízig-vérig nő, ahol a szenvedély jelen van, ott a kapcsolat, olyan, mint egy izgalmas póker játszma. Az élet egy hatalmas zöld asztal, és sosem lehetsz biztos abban, milyen lapok érkeznek, és vajon nyerésre állsz-e. Az egész mindig épp a sors aktuális lapjárásán múlik. Minden… Tovább »

Csodaország

Igen, csodák már pedig léteznek! Hisz, szavunk is van rá. Valami olyan erős hatalomról beszélek, amelyet akkor érzünk, amikor valami igazán különleges történik velünk, valami nem várt, valami nem szokványos. Amikor már egy bizonyos dologról letettünk és akkor mégis valóra válik a kívánságunk. Márpedig ez a negatív, szürke, hitetlen világunkban igen is csodának számít. Villámcsapásként… Tovább »

(NE) Legyünk barátok!

Nem tudok egyelőre nem haragudni rád, idővel biztos másképp lesz, de most ez van! Azt mondod legyünk barátok? Azt mondod, őt választod, őt szereted, de mi legyünk barátok? Hogyan? Hogyan, mikor már annyi fájdalmat okoztál?! Barát számomra az, akire lehet számítani, aki a javamat akarja, aki meghallgat, ha bármi gondom támad, aki segít a bajban…. Tovább »

„Mindenki a saját sorsának kovácsa”

Avagy „Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!” Sokat hallottam ezt gyerekkoromban és szeretem mindkét mondást. Valóságtartalommal bír. És nap, mint nap szembesülök igazával. Sokszor nem értem az embereket, miért hasonlítják magukat a másikhoz. Folyton a rivalizálás, akár olyan dolgokon is, amelyek megváltoztathatatlanok. Két különböző úton lévő ember nem mérheti magát ugyanazzal a mércével. Mindenki saját… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!