Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

A legnagyobb vereség a világon

„A legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat.” De vajon mi a rossz? Honnan tudjuk, hogy amiben élünk, és amit érzünk az rossz? Amikor sírunk? Amikor már boldogtalanok vagyunk? Amikor feszt vergődünk a kalitkánkban? Amikor reménytelennek érezzük a mindennapokat? Vagy amikor magányosak vagyunk? Amikor látjuk, hogy valami egyáltalán nem tendál a pozitív változás felé? Ilyenkor… Tovább »

Te igenis ott vagy, az első sorban!

Te egy igazi nő vagy. Egy vérbeli, ízig-vérig vadító, szexi és értékes nő. Aki mást mond, vagy mást próbál elhitetni veled, az csakis rosszat akar neked. Ugyanis vannak olyan emberek, akik gyengék mind jellemre, mind kitartásban, nekik olyan nőre van szükségük általában, akik folyton a segítségükre szorul. Mert ők ettől érzik magukat erősebbnek. Akik mellett fitogtathatják… Tovább »

(NE) Legyünk barátok!

Nem tudok egyelőre nem haragudni rád, idővel biztos másképp lesz, de most ez van! Azt mondod legyünk barátok? Azt mondod, őt választod, őt szereted, de mi legyünk barátok? Hogyan? Hogyan, mikor már annyi fájdalmat okoztál?! Barát számomra az, akire lehet számítani, aki a javamat akarja, aki meghallgat, ha bármi gondom támad, aki segít a bajban…. Tovább »

„Mindenki a saját sorsának kovácsa”

Avagy „Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!” Sokat hallottam ezt gyerekkoromban és szeretem mindkét mondást. Valóságtartalommal bír. És nap, mint nap szembesülök igazával. Sokszor nem értem az embereket, miért hasonlítják magukat a másikhoz. Folyton a rivalizálás, akár olyan dolgokon is, amelyek megváltoztathatatlanok. Két különböző úton lévő ember nem mérheti magát ugyanazzal a mércével. Mindenki saját… Tovább »

5+1 mondat egy elköteleződési problémával küzdő ember szájából

Gyakran érezzük egy kapcsolat elején, hogy most minden másképp alakul, hogy talán ő lesz a nagy Ő és talán Ő lesz az igazi, akivel megöregszik az ember. Aztán ahogy telik az idő, észre sem vesszük, hogy a kapcsolatunk nem halad sehová, stagnál, egy se veled se nélküled viszonyban ragadunk és hogy a hosszú távú elképzeléseink… Tovább »

Így kezdhetsz új életet

Van úgy, mikor kis világunkban vihar keletkezik és a villámok szanaszét verik az életünket. Persze csak képletesen. Semmi sem jó, sehol nem jó, és egyre több embert marunk el magunk mellől. Depressziósan és érdektelenül ülünk a négy fal között és őket hibáztatva saját kudarcainkért, vágyunk egy jobb világra. Másik helyen, másik kontinensen, másik környezetben. Hosszú… Tovább »

Bátorító

Miért jobb Nálad?! Mert idősebb? Miért értékesebb Nálad?! Mert több a keresete? Miért barátságosabb Nálad?! Mert szebb az otthona? Miért hiszed mindezt el?! Ha Ő így gondolja, hagyd! Ne elégedj meg a második hellyel, amikor első is lehetsz. Ne gondold, hogy bárki jobb nálad, azért mert azt mondja. Ne hagyd, hogy lehúzzon az áradozásával, és… Tovább »

Ragyogj!

Sikeresség, öntudatosság, önbizalom, határozottság. Ezek azok a tulajdonságok, amelyeket csak mi tudunk létrehozni önmagunkban. Amennyiben gyávák vagyunk, és magunkról keveset gondolunk, úgy mi magunk vagyunk saját ellenségei. Ha nem hisszük el, hogy van kisugárzásunk, ha nem látjuk be, hogy csinosak vagyunk, ha nem fogadjuk el, hogy jól nézünk ki, hogy van, akinek mi jelentünk mindent,… Tovább »

Láss tisztán!

Ébredj fel, csak játszik veled, nyisd fel a szemed, és lásd, amit mások is látnak, tudd meg, hogy nem akar magának, ha akarna nem bántana, akkor mindenét odaadná azért, hogy boldognak lásson. Bármit megtenne egy mosolyodért. Egy szerelmes pillantásért. Miért nem veszed észre, hogy csak hiteget, csak áltat, csak mókázik veled?! A félelme, hogy egyedül… Tovább »

Ne add fel!

Mindig van egy pillanat az életünkben, amikor rájövünk, valaki, aki csak minimális érzelmekkel van felénk, számunkra sokkal többet jelent. Amikor elveszíteni látjuk azt a keveset is belőle, akkor kezdünk csak igazán ragaszkodni hozzá. Ez szerelmi életünk legfájdalmasabb pillanata, ráébredni, hogy eddig ott volt és most már nincs, hogy eddig a miénk volt, és most már… Tovább »

Nem vagy magányos!

Számtalan emberrel megesik, hogy boldogtalan és kilátástalan helyzetük, főleg magányukból ered. Legnagyobb gond ott van ezekkel az emberekkel, hogy nem veszik még azt sem észre, hogy a körülöttük lévő embereknek mennyire fontos a jelenlétük, önsajnálatba fulladva temetkeznek arcukba, és közben elszaladnak mellettük a fontos dolgok. A barátok a családtagok szeretetét annyira természetesnek tartják, hogy már… Tovább »

Rohanunk…

Rohanunk a vesztünkbe, hiába hát minden, elmúlnak a percek, elmúlik az élet, s mi örökre sietünk. Mert várni nem lehet, remény nélkül élni már nem lehet. Minden nap csak felkelünk, igyekszünk, hogy aztán megint csak fekve lehessünk. Keressük a lényeget, de az már ott áll, figyelmünk mostohán hagy minket magunkra, észre vétlenül tovább haladunk, pedig… Tovább »

Lehet most másképp lesz….

Úgy változott meg minden, hogy észre sem vetted, az ajtót mögötted csöndesen bezárták, állsz a küszöbön, és némán csodálkozol, hol kerültél ilyen messzire. Miért változott meg ennyire?! Talán nem hirtelen jött, hanem már hosszú ideje formálódott. Talán sosem volt az igazi, talán az egészet nem kellett volna erőltetni. De ez így történt, változtatni már nem… Tovább »

Minden álmodozás…

Minden álmodozás egyszer ébredéssel ér véget. Minden, amit öröknek hiszel és sokáig tartónak, véget ér. Minden, ami addig boldogságot jelentett számodra, darabjaira esik szét. A világban széthulló elemekből nagyon nehéz újra megtalálni azokat az apró darabkákat, amik a törés során olyan mikrométernyire törtek, hogy észre vegyük őket, és mi nem csinálunk semmi mást, csak is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!