Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

Kinyílt a közhelyek tárháza: „Lépj ki a komfortzónádból, hogy megtaláld a boldogságod!”

„Lépj ki a komfortzónádból, hogy megtaláld a boldogságod!” Ez egy nagyon szép mondás, és hinnünk is kell benne! De mindent a maga idején. És mindent a maga körében! Mert valóban tenni kell a boldogságért, és tenni kell azért, hogy minden nap mosolyogva ébredjünk. Nincs is ezzel semmi baj.  Valóban fontos, hogy olykor elhagyjuk a komfortzónánkat,… Tovább »

Bábeli zűrzavar egy kapcsolatban

Avagy szeress az én nyelvemen!   Mert mi van akkor, ha egy pár tökéletes kémiával van együtt, mégis gyakran hiba csúszik a rendszerbe. És félreértések hada lép elő és konfliktusok egész garmadát kell legyőzniük, amikor is elkezdenek kommunikálni – mert tudjuk ugye, hogy az milyen fontos (innen) és rájönnek, hogy teljesen egy nézőponton vannak, mindketten… Tovább »

Egy lány naplójából: A szerelem vak

Mindig elhiszem, és mindig remélek. Meglátlak és mindent elfelejtek. Boldogság önti el szívemet. Elfelejtem a kételyeket, elillan a kétség, már nem tudom mi volt a gond, mely könnyeket csalt oly sokszor a szemembe. Arcom derűs, szemem csillog, a szám mosolyra görbül, elönt a forróság és az agyam csak üres. Hallom, ahogy dobog a szívem. Mélyeket,… Tovább »

Mindig van más választásod!

Az emberrel élete során egyaránt rengeteg jó és rossz dolog történik és számtalan emlékezetes pillanat marad belőle. És amit az évek hosszú sora megtanít nekünk az az, hogy mindig van választása az embernek! Mert maga dönti el, merre induljon, mi legyen a sorsa, mit akar, és mit szeretne elérni. Azt is, hogyan és milyen eszközzel,… Tovább »

Illúzió

„De köt a múltad, a görcsöd, a vágyad, egy illúzió kép egy hazugság a várad.” Illúzió. Egy hirtelen valósággá vált álom, amelyről tudjuk, hogy nem tart sokáig, mégis reménykedünk benne. Olyan kapcsolat az életünkben, amely már az elejétől fogva kudarcra van ítélve, mégis levegőként van rá szükségünk.  Valami, ami a sok gyötrelem ellenére örömet is… Tovább »

Hagyj fel ezzel a kifejezéssel!

Az emberek sokasága két csoportra oszlik, akik használják, és akik falra másznak a következő kifejezéstől: „Nekem mindegy.” Ilyenkor a másikban felmerül a kérdés: Valóban mindegy lenne? Nincs olyan, hogy neked vagy nekem mindegy. Mert sosem mindegy. Mert egy ilyen mondat mögött vagy sértődöttség áll, gúny vagy dac. Vagy gyengeség és félelem. De minden esetben akarat…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!