Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

„A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez”

Van az a pillanat, amikor azt hiszed, minden rendben van, amikor úgy gondolod, hogy most életed egy nyugodt szakaszát éled. Hogy most minden apró momentumnak ura vagy és kezelni tudod azokat a felmerülő gondokat, amelyek csupán csak apróságok. Ennek kimondottan örülsz. Észreveszed a jót, és mivel végre sínen van minden, minden amiért eddig harcoltál, minden… Tovább »

Vedd észre, minden kívánságod teljesül!

„Azt beszélik vonatsíneket építettek az Alpokon keresztül Bécs és Velence közt jóval azelőtt, hogy létezett volna az út megtételére alkalmas vonat. Megépítették, mert hitték, a vonat eljön egyszer.” Ilyen erővel kell nekünk is hinnünk a vágyaink teljesülésében. Gyakran azt mondjuk: „nekünk semmi nem jön össze” meg azt, hogy „sosem kapom meg azt, amire vágyom” és… Tovább »

Illúzió

„De köt a múltad, a görcsöd, a vágyad, egy illúzió kép egy hazugság a várad.” Illúzió. Egy hirtelen valósággá vált álom, amelyről tudjuk, hogy nem tart sokáig, mégis reménykedünk benne. Olyan kapcsolat az életünkben, amely már az elejétől fogva kudarcra van ítélve, mégis levegőként van rá szükségünk.  Valami, ami a sok gyötrelem ellenére örömet is… Tovább »

Levél a Szívemnek

Nem, most nem Rád gondoltam! Levél az igazi szívemnek, neki, akinek már most magyarázattal tartozom, a rengeteg törésért, repedésért, amiért én is felelős vagyok. Magyarázattal tartozom mind a múlt, mind a jövőbeli hibáim elkövetéséért. Mert hiába a tapasztalat, hiába az észérvek, megint bele fogok csúszni ugyanabba a hibába, megint hagyom magam „elvinni”, megint kiteszem a… Tovább »

Csodaország

Igen, csodák már pedig léteznek! Hisz, szavunk is van rá. Valami olyan erős hatalomról beszélek, amelyet akkor érzünk, amikor valami igazán különleges történik velünk, valami nem várt, valami nem szokványos. Amikor már egy bizonyos dologról letettünk és akkor mégis valóra válik a kívánságunk. Márpedig ez a negatív, szürke, hitetlen világunkban igen is csodának számít. Villámcsapásként… Tovább »

Szépség vagy Szörnyeteg?!

Ki ne ismerné a híres Disney mesét, A Szépség és a Szörnyeteg címmel. A mese, mely már gyerekkorunkban megtanít arra, hogy a külsőségek, nem minden téren valós okok az ítélkezésre és a véleménynyilvánításra. Sokszor a mindennapokban elfelejtjük, hogy a mese a külsőségekre hívja fel a figyelmet, hogy az nem minden, mert az igazi a belső… Tovább »

Áldás vagy átok? Válaszoljatok lányok!

Azok a fránya megérzések… Mindenki másképp éli meg őket. De mindenkinél vannak, és mindenki ismeri az érzést. Fontos, hogy rájöjjünk saját magunkban hogy zajlik le, milyen a folyamata, ugyanis sokat segít, ha már kezelni tudjuk őket, és el tudjuk választani attól az érzéstől, amely csak a képzeletünk torz rémképe. „Megérzés?! Hasonló, mint mikor pillangók szállnak… Tovább »

Veled kezdődik

A szerelem, a szeretet, a megbecsülés és a szerelmesek napja, a Valentin nap, amely hamarosan itt van. De kit kell a világon a legjobban szeretni?! Ahhoz, hogy minden rendben legyen először is saját magunkat. Mert ha nem szeretjük saját magunkat, akkor hogyan várhatjuk el másoktól, hogy feltétel nélkül elfogadjanak és odaadóan szeressenek bennünket. Számtalan terápiás… Tovább »

Titkok

Titkok, melyek életünk megkeserítői. Minden embernek van egy titka. És addig jó, amíg csak egy van. Legőszintébb emberek is hordoznak magukban valamit, amire nem is gondolnánk. Van valami, amiről senkinek nem beszélnek. Vagy azért hallgatnak mélyen, mert félnek, vagy azért mert tudják, hogy nem találnának megértésre, vagy azért mert nem akarnak csalódást okozni valamelyik szerettüknek…. Tovább »

Elég a sok kérdésből

Nem kell a sok kérdés. Nem kell mindig azon agyalni, mikor, hol, kivel, miért? Mégis mindig kérdőjelek halmaza árasztja el agyunkat. Pedig ha csak egy pillanatra hallgatnánk szívünk szavát. Csöndben maradnánk. De nem! Nekünk feltétlenül csak kérdezni kell, mert nem bízunk, mert nem hiszünk, mert nem értjük. Mit is? Miért is? Megint a kérdések… Azért… Tovább »

Döntsd meg/el fejben!

Minden fejben dől el. Sokat hallja az ember mégsem hederít rá. Valóban így lenne?  Ennyire irányításunk alá tudnánk venni az életünket? Tényleg amit fejben elhatározunk, ahhoz tartani tudjuk magunkat puszta akartból? Le tudja győzni a szerelmi vágy késztetését is az ember csupán fejben? Korlátok közé tudjuk szorítani testünk moraját? Hol vannak a határok? Mi az,… Tovább »

Szülinapi Pillanat

Habos – babos fehér csoda, rajta megannyi szál gyertya. Jelenti az évek számát, lángja tündöklő fényét járja. Egy arc hajol a torta felé, gyertyáin végignézve felcsillan a remény. Minél több a gyertya, annál nagyobb a torta. Végig gondol minden szálat, milyen évet zárhat. Élete csillogó és boldog, kívánhat-e még ennél jobbat?! A bánat és rossz nem jut… Tovább »

Táncoltok a sötétben

Elmúlt mi volt, szépen csöndben elsiklott, életed mindennapja kezed közül már kicsúszott. Szép volt mi rég volt, emlékedben élt csupán, minden nap gondoltál rá, most mégis már csak homály. Megváltozott a jelen, elfogadtad ahogy tudtad, éltél szép csendben majd egyszer csak feladtad. Némaság uralkodik mindenki felett, egy hang szólal meg csupán. Körülötted feketében a gyászoló… Tovább »

Világunk legkifejezőbb szavai

Van három szó az életünkben, ami a legfontosabb, hogy ki tudjuk mondani: kérem, köszönöm, bocsánat. Ezek azok a szavak, amelyek életünknek alappillérei. Minden egyes nap és minden egyes helyzetben a szavakba vetett hitünk érvényesül. Bármi is történik mindkét oldalról jó tudni kimondani és jó hallani is, hogy köszönöm, felemelő érzés, hogy valaki megköszön valamit, amit… Tovább »

Mert játszani kötelező

Egész életünkben párkeresés alatt ócska játékot űzünk. Egy percre nem adjuk fel, és amint a szabályok értelemszerűvé vállnak, kínkesergés útján beállunk a sorba, nem habozva folytatni, következmények nélkül a lelketlen játékot. Először flörtölünk, majd próbáljuk minél előnyösebb oldalunkat mutatni, amikor pedig az ismerkedős szakaszon túl vagyunk, kezdődik az igazi cash game. Elkérte a számod, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!