Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

„A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez”

Van az a pillanat, amikor azt hiszed, minden rendben van, amikor úgy gondolod, hogy most életed egy nyugodt szakaszát éled. Hogy most minden apró momentumnak ura vagy és kezelni tudod azokat a felmerülő gondokat, amelyek csupán csak apróságok. Ennek kimondottan örülsz. Észreveszed a jót, és mivel végre sínen van minden, minden amiért eddig harcoltál, minden… Tovább »

A lány, aki mindent akart

„A lány, aki mindent akart. De semmit sem fogott.” Igen ez a mondás így folytatódik. De mi van akkor, ha annyira akarta, hogy a befejezés inkább a mindent vitt?! Ugyanis céljait nézve továbbra sem éri be kevesebbel. Mindent akar, minden kell neki. Na, nem abban az örök elégedetlen sznob stílusban. Hanem abban a legjobb és… Tovább »

Elmúlik – „engedem hadd menjen”

Minden elmúlik. Boldogság, bánat, öröm, düh, fájdalom, pillanat. Minden. Csak mi ragaszkodunk még a rosszhoz is oly görcsösen, félve a változástól. De, hiába mert akkor csak nehezebben tud távozni az életünkből. Mikor elérkezett az ideje, hogy menni kell, mégsem engedjük, nem lesz értelme a maradásának sem! Mindig van úgy, hogy egy életszakaszunk végéhez érünk, mégis… Tovább »

Honnan tudhatod?

Hogy mit? Azt a bizonyos tényt, amelyet visszaigazolásával adhat, azt, amit annyira várnál. Amit kizárólagosan csak tőle várnál. Hogy mit? Hogy szeret, hogy gondol rád, hogy hiányzol neki, mikor nem vagy mellette eszébe jutsz, hogy fontos vagy neki, hogy ott vagy, nem csak az ágyában, hanem a szívében a lelkében, a gondolataiban nap, mint nap…. Tovább »

Hagyj fel ezzel a kifejezéssel!

Az emberek sokasága két csoportra oszlik, akik használják, és akik falra másznak a következő kifejezéstől: „Nekem mindegy.” Ilyenkor a másikban felmerül a kérdés: Valóban mindegy lenne? Nincs olyan, hogy neked vagy nekem mindegy. Mert sosem mindegy. Mert egy ilyen mondat mögött vagy sértődöttség áll, gúny vagy dac. Vagy gyengeség és félelem. De minden esetben akarat…. Tovább »

A legnagyobb vereség a világon

„A legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat.” De vajon mi a rossz? Honnan tudjuk, hogy amiben élünk, és amit érzünk az rossz? Amikor sírunk? Amikor már boldogtalanok vagyunk? Amikor feszt vergődünk a kalitkánkban? Amikor reménytelennek érezzük a mindennapokat? Vagy amikor magányosak vagyunk? Amikor látjuk, hogy valami egyáltalán nem tendál a pozitív változás felé? Ilyenkor… Tovább »

Levél a Szívemnek

Nem, most nem Rád gondoltam! Levél az igazi szívemnek, neki, akinek már most magyarázattal tartozom, a rengeteg törésért, repedésért, amiért én is felelős vagyok. Magyarázattal tartozom mind a múlt, mind a jövőbeli hibáim elkövetéséért. Mert hiába a tapasztalat, hiába az észérvek, megint bele fogok csúszni ugyanabba a hibába, megint hagyom magam „elvinni”, megint kiteszem a… Tovább »

Te igenis ott vagy, az első sorban!

Te egy igazi nő vagy. Egy vérbeli, ízig-vérig vadító, szexi és értékes nő. Aki mást mond, vagy mást próbál elhitetni veled, az csakis rosszat akar neked. Ugyanis vannak olyan emberek, akik gyengék mind jellemre, mind kitartásban, nekik olyan nőre van szükségük általában, akik folyton a segítségükre szorul. Mert ők ettől érzik magukat erősebbnek. Akik mellett fitogtathatják… Tovább »

Terülj, terülj, asztalkám

Receptek, amelyek megfűszerezhetik a mindennapjainkat! Üdvözlök Mindenkit a Terasz menüpontban! Az Astrid – Én is a Vénuszról jöttem blogon érzelmi, szerelmi, kapcsolati témákban írt posztoktól eltérő módon itt a gasztronómia területén szerzett különböző ételek és italok receptjeit olvashatjátok. Őszintén szólva, nem vagyok egy jó konyhai kellék, de ezek a receptek minden kezdőnél biztos sikerélményt érnek… Tovább »

Örök dilemma

Továbblépnél? Menj, indulj el! És ne azt kérdezgesd folyton magadtól, hogy „mi van ha?”. Mi van ha, most másképp lesz? Mi van ha, most összejön? Mi van ha, most van itt az ideje? Mi van, ha az egész éltünket ez határozza meg, észre sem vesszük, és egyáltalán nem tudunk továbblépni. Van, ahol már dolgunk elvégeztetett,… Tovább »

Egy igazi férfi

Egy igazi férfi… … sosem tiszteletlen a nők felé. … nem érzi magát feljebbvalónak egy nőnél. … nem megy be előtted az ajtón. … nem száll fel előtted a buszon. … nem ül le a buszon, amikor nők állnak körülötte. … nem iszik mértéktelenül, eszméletlenre magát. … legyőzi a szenvedély betegségeit. … sosem fordítja el… Tovább »

Texas Holdem, tét: a szíved

Egy szenvedélyes kapcsolatban, ahol a férfi igazán férfi, és a nő ízig-vérig nő, ahol a szenvedély jelen van, ott a kapcsolat, olyan, mint egy izgalmas póker játszma. Az élet egy hatalmas zöld asztal, és sosem lehetsz biztos abban, milyen lapok érkeznek, és vajon nyerésre állsz-e. Az egész mindig épp a sors aktuális lapjárásán múlik. Minden… Tovább »

3 szabály, hogy mindennap jól érezd magad!

„Ne rohanj, és ne emészd magad, csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (W. Hagen) (Kép forrása: pixabay.com) Te megállsz, és érzed a virágok illatát? Látod magad körül a szépet? Pozitívak a gondolataid? Boldog vagy? Minden nap érzel boldogságot? Ha nem akkor „állj meg és érezd a virágok illatát!” Bármelyik… Tovább »

Csodaország

Igen, csodák már pedig léteznek! Hisz, szavunk is van rá. Valami olyan erős hatalomról beszélek, amelyet akkor érzünk, amikor valami igazán különleges történik velünk, valami nem várt, valami nem szokványos. Amikor már egy bizonyos dologról letettünk és akkor mégis valóra válik a kívánságunk. Márpedig ez a negatív, szürke, hitetlen világunkban igen is csodának számít. Villámcsapásként… Tovább »

Melyik a nehezebb, egy tonna arany vagy egy tonna meggondolatlanul kimondott szó?

Erre a kérdésre jelen esetben nem az az egyszerű válasz a helyes, hogy egyforma nehezek, mivel mindkettő egy tonna. Matematikailag lehet egyenértékű. De gondoljunk csak bele melyik az, amelyiket nehezebb cipelni? Amelyiktől szívesen megszabadulnánk? Amelyik úgy tarolhat életünkben, hogy mindent tönkre tesz? Nem aranyköpésekről van itt szó. Oh nem, messzemenően nem. Hanem arról a meggondolatlanul… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!