Astrid - Én is a Vénuszról jöttem

„A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez”

Van az a pillanat, amikor azt hiszed, minden rendben van, amikor úgy gondolod, hogy most életed egy nyugodt szakaszát éled. Hogy most minden apró momentumnak ura vagy és kezelni tudod azokat a felmerülő gondokat, amelyek csupán csak apróságok. Ennek kimondottan örülsz. Észreveszed a jót, és mivel végre sínen van minden, minden amiért eddig harcoltál, minden amiről azt gondoltad érdemes rendbe tenned, nyugodtan élsz. Minden ami kesze-kusza mivoltából eredően szomorúságot tudott okozni, kitisztult. Végre ki tudod élvezni a pillanatot és nyugodt boldogsággal létezel tovább.

És mégis mikor már – oly sok munka árán – végre megszűntél aggódni, észre sem veszed, hogy világod a feje tetejére állt, és már semmi sem nyugodt, már semmi sem olyan, mint volt. Pillanatok műve az egész és hirtelen nem is tudod, mi történik. Egyik percről a másikra el van söpörve az, ami boldoggá tett.

Megszűnt és nincs tovább. Elveszítettél mindent. Vagyis azt gondolod mindent.

Kérdések hada bombázza meg az agyad, válaszokat keresve általa a megnyugvást remélve. Mikor lett ez ilyen? Hol? És miért? Mit tettem én?  Miért épp most? Miért megint én? Mit rontottam el? És miért történik mindez?

Rájössz, hogy amit valósnak hittél, az nincs, nem is volt. Csak egy illúzió volt. És nemes egyszerűséggel megszűnt létezni. Helyette más vette át figyelmet. Más.

Semmit nem tehetsz, nem voltál megkérdezve akarod-e, nem voltál beavatva. Életed ezen része lezárul. Ennyi volt. Még egy ideig keresed az okokat és megpróbálod hibáztatni magadat, de később jössz rá, hogy talán így jártál a legjobban.

(Kép: saját, Colosseum)

Tetszett a bejegyzés? Érdekelnek hasonló tartalmak? Vagy szeretnél egy szuper közösség része lenni? Gyere és csatlakozz az Astrid – Én is a Vénuszról jöttem Facebook oldalához. Szeretettel várunk!

Astrid Ajánlata:

 Talán…

Illúzió

Kinyílt a közhelyek tárháza: „Lépj ki a komfortzónádból, hogy megtaláld a boldogságod!”

(„A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez” – Ízek, imák, szerelmek című filmből)

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!